Esküvői DJ árak 2024 – Mennyibe kerül egy esküvő DJ? KimonDJuk az igazat!

Mennyibe kerül egy esküvő DJ 2024-ben?

Folyamatosan kéred be az esküvőddel kapcsolatos árajánlatokat? Biztosan rájöttél már, hogy rengeteg árkategóriában találsz helyszíneket, ceremóniamestereket, fotósokat, és esküvői DJ-ket. Nem tudod mi alapján válassz és gyakran felmerül benned a kérdés: „Ha ezt választom vajon lesz-e olyan jó, mint a másik?” Tarts velünk, MI kimonDJuk az igazat!
Esküvői DJ árak 2024 / Mennyibe kerül egy Esküvő DJ / Esküvői zene szolgáltatás DJ árak / DJ költségek esküvőre / Ér-érték arány

Segítünk! Mi a Rendezvény DJ-nél, már mindent (IS) láttunk!


Mennyibe kerül egy esküvői DJ? Nos, annyi mint egy jó esküvői torta… vagy akár kettő! A DJ ára annyira változó, mint egy vőlegény döntésképtelensége a menyasszonyi ruha kiválasztásánál. Helyszín, csomag és DJ mennyire híres, mindegyik számít. Magyarországon egy átlagos DJ annyit kér, mint egy menyasszonyi ruha ára. A jó DJ-k mostanság nagyobb szeletet vágnak le az esküvői költségvetésből, hiszen mindenki arra törekszik, hogy az esküvő ne csak egy unalmas ülős vacsora legyen.

Egy jó DJ a műsorvezető segéDJe / a ceremóniamester jobb keze, az esküvők „bulis” fele, aki mindenkit a táncparkettre csalogat és gondoskodik arról, hogy a nagymama is bulizzon a modern slágerekre. És igen, néhányuk még fényeket is hoz, hogy még látványosabb legyen a buli. Ennek hatására, mindenki a legjobb formáját hozhatja az estén, amitől kiváló fotók / videók is készülnek.

Toma Andrej - Ceremóniamester

Milyen szolgáltatásokat nyújtanak az esküvői DJ-k? Az esküvői DJ nemcsak a fogadáson játssza le a rögzített zenéket, hanem adott esetben a szertartáson is, ha nincs élő zene. Egy kiváló DJ nemcsak kifelé forduló és energikus személyiségű, de képes „a közönség hangulatát érezni” és a legmegfelelőbb zenéket választani, hogy a táncparketten állandó legyen a pezsgés. A DJ-k tipikusan saját audiovizuális berendezésekkel rendelkeznek, s néhányuk további kiegészítő szolgáltatásokat is kínál, mint a professzionális hang és fénytechnika, fotóautomata stb.

Esküvő DJ Árak – HIÁBA A NAGY KÖLTEKEZÉS, HA UNALMAS A BULI

Hiába a nagy költekezés, ha unalmas a buli

Lerántjuk a leplet! Íme mit mutatnak a különböző esküvői DJ árak


(Ne feleDJed: minden itt említett példa szezonális árakra, azon belül is szombati esküvőkre értendőek. Sok DJ csapat, például a Rendezvény DJ is, alacsonyabb árakat kínál a „csúcsidőn kívüli” napokra. Valamint az általunk felsorolt árak egy standard DJ Szolgáltatás csomagra vonatkoznak.)

Tehát esküvőt szervezel, és azon gondolkozol, hogy felkeresel egy esküvő DJ-t, aki gondoskodik a zenéről. Sokszor keresnek meg minket ennek költségeiről és a különböző ehhez tartozó esküvői DJ szolgáltatásokról: Fény– és hangtechnikáról és egyéb opciókról (pl.: Szárazjég, Szikragép, Selfie gép). És akkor jönnek a további kérdések…

Jogosan merülnek fel benned az alábbi kérdések:

– Honnan tuDJam, hogy átvernek? Ha túl sokat fizetek?
– Ha többet fizetek a DJ-ért, az azt jelenti, hogy ügyesebb lesz?
– Ha nem fizetek annyit, akkor azt jelenti, hogy laposabb lesz a buli?
– Mit kell mindenképpen tartalmazzon az általam fizetett DJ szolgáltatásnak?
– Hogyan győződhetek meg arról, hogy profi DJ-t választottam?
– Mi a legrosszabb ami történhet, ha rossz DJ-t szerződtettem?
Mennyibe kerülnek általában az esküvő DJ-k? – Ez az a kérdés, amit a legtöbbször kérdeztek tőlünk az elmúlt 10 évben. Nehéz erre konkrét választ adni, ezért úgy döntöttünk, hogy felmérést végzünk a több, mint 1.000 esküvőn és rendezvényen részt vett magyar esküvő dj-k köreiben.

A kérdésre adott válasz azonban közel sem egyszerű, hisz nem minden fekete vagy fehér.

DJ FEREE- Rendezvény & Esküvői DJ

Mivel nekünk ez a fő profilunk, így nehéz befolyásoltság nélkül írni a cikket. Jól tuDJuk, hogy amit csinálunk az elképesztő (és boldog párjaink egyetértenek több, mint 50 hiteles vélemény / évente), de nem feltétlenül vagyunk jó választás mindenkinek. Azért írjuk az alábbi blogot, hogy egy teljesebb képet kaphass az esküvő DJ árakról és szeretnénk segíteni abban, hogy megalapozott döntést hozz arról, hogy mi / ki a megfelelő számodra.

Vegyük sorra, hogy az esküvői DJ árai mit is takarnak valójában:

Az esküvői DJ különféle technikai eszközöket tud biztosítani a pároknak. A legtöbb DJ rendelkezik alapvető hangtechnikai felszereléssel, mint például DJ-pult, hangszórók és mikrofonok. Néhány DJ kiegészítő szolgáltatásokat is kínál, mint a világítástechnika vagy videóvetítés.

Az ár nem csak a DJ esküvő alatti óráit tartalmazza, hanem azt az időt is, amit az előkészületekbe fektet, mint például a lejátszási lista összeállítása. Az esküvő napján az utazás, a technikai beállítás, a fellépés, majd az eszközök összepakolása is időt vesz igénybe.

Senki sem szeretné, ha az esküvő napján a technikai eszközök meghibásodnának. A díj egy része a legmodernebb eszközök beszerzésére és folyamatos karbantartására is elmegy (keverőpult, lejátszók, hangfalak, mikrofonok, egyéb hang- és fénytechnikai eszközök)

MAHASZ és DJ Szövetség tagjának kell lenni, hogy a DJ legálisan műköDJön. A DJ-knek meg kell vásárolniuk a zenéket, így a költségeik tartalmazzák az új dalok beszerzését is. Folyamatosan válogatni kell, hogy mindig az aktuális legjobb slágerek szólaljanak meg.

Működési költségek és biztosítás: Az árak tartalmazzák az irodai kiadásokat, az üzleti engedélyek, a vállalkozás és a marketingköltségeket is. Fontos, hogy a DJ rendelkezzen biztosítással, ami védi a megbízót és a helyszínt is az esetleges balesetek esetén.

Mennyibe kerül egy DJ?

Több féle DJ létezik, de íme a DJ szolgáltatások árai:

Alku DJ – 60–150 ezer Forint
Átlagos DJ – 150-250 ezer Forint
– Profi Esküvői DJ – 250–350 ezer Forint
– A legdrágább350–700 ezer Forint
Sztár DJ / Sztárfellépő – 700 ezer – 1 millió Forint
DJ és CM egyben – Átverés! – Ne hiDJ neki, mert nem létezik ilyen! 0 Forint

Ezek az intervallumok a zenés szolgáltatás költségei egy esküvőre vonatkoztatva. Ha meglepődtél az esküvői DJ-k árai miatt, ne feleDJed: a DJ-nek sokkal több a feladata az esküvő napján, mint csak felbukkanni és zenét játszani.

Mennyibe kerül egy átlag esküvő dj 2024-ben diagram

1. Alku DJ: Mit kell tudni róluk? (60–150 ezer Ft)


Mikor DJ-t keresünk, gyakran találkozhatunk az „alku” vagy a „mindig van olcsóbb” kategóriával. De vajon valóban jó választás-e ez?

Kevésbé tapasztaltak: Az ilyen kategóriába tartozó DJ-k többsége nem rendelkezik hosszú évek tapasztalatával.
Részmunkaidős tevékenység: Sokan napi munka mellett vállalják a DJ-zést, így nem veszik elég komolyan ezt a szakmát.
Mennyiségi szemlélet: Az elsődleges céljuk a lehető legtöbb esküvő lebonyolítása, nem pedig a személyre szabott szolgáltatás.
Egy lábon álló „show”: Nincsenek mögöttük nagyobb társaságok vagy szervezetek. Nehéz őket elérni, és előfordulhat, hogy nem állnak rendelkezésre minden egyes tervezési fázisban. Ez pedig komoly stresszforrássá válhat az esküvőszervezés során.

Ezen DJ-k között vannak olyanok is, akik épp most kezdték pályafutásukat vagy éjszakai klubbokban dolgoznak. Ők nem feltétlenül vannak tisztában az esküvők sajátosságaival, a ceremónia zenéjének időzítésével vagy a vegyes korosztályú vendégsereg igényeivel. Minőség helyett a mennyiségi szolgáltatásra fókuszálnak. Céljuk a lehető legtöbb esküvő lebonyolítása, még ha az minőségromlást is jelent. 

Következtetés: Bár az „alku” kategóriában is találhatunk tehetséges DJ-t, nem ajánlanám a közeli ismerőseimnek / családtagomnak. Bár néhányuknál beválhat és mindig vannak kivételek, de mindenképpen óvatosságra inteném az embereket. Csak akkor válasszunk ilyen DJ-t, ha már korábban dolgoztunk vele, vagy leinformálható / megbízható véleményeket találunk róla.

Hangerő

Választásukat senkinek sem ajánljuk, de természetesen, ha professzionális DJ a barát/rokon vagy ismerős és csak jelképes összeget kér el tőled szívességként, az más történet. De ebben az árkategóriában az esküvői DJ-k jellemzően csak most próbálgatják elkezdeni vállalkozásukat. Valószínűleg részmunkaidőben csinálják egy kis mellékesként. Így nem olyan nagy a tét, nincsenek veszteségei. Nincs meg a kellő motiváció azért, hogy a nagy nap tényleg High-end legyen. A gyakorlati hiányosságok miatt az eseményre nincsenek kellőképpen felkészülve és a rutintalanság emiatt egy több millió forintos esküvőn – ahol minden perc számít – nem annyira ajánlott tesztelni, hogy vajon megállja-e a helyét. Nincsenek bejelentve, nem legális a tevékenységük, így egy ellenőrzés során vége a bulinak. Mivel másodállásuk van, így zenei repertoráruk sem naprakész. Az olcsó DJ a végén mégis Drágább lesz – Hogyan? Miért? Indul a DJ Párbaj!

Ha mégis korlátozott a költségvetés akkor íme néhány tipp, hogyan lehet spórolni az esküvői zenén:

– DJ-t válassz: A DJ-k gyakran olcsóbbak, mint az élő zenekarok.
– Dátum: Némelyik DJ kedvezményt kínál a szezonon kívüli dátumokra. (novembertől – március) Így ugyanazon áron akár egy felsőbb kategóriás DJ-t is választhatsz.
– Időkeret csökkentése: Minél kevesebb időt tölt a DJ az esküvőn, annál kevesebbet kell fizetni.
Lehet hogy Pistike ingyen megcsinálná a DJ-zést, de egy profi DJ mindig jobb választás, ezért nézzük tovább a listánkat…. (Ha pedig spórolni szeretnél akkor szezonon kívüli pl.: téli esküvő jó megoldás lehet. Bővebben.)

Olcsó DJ - Mindig van aki megcsinálja okosba

2. Az „Átlagos” DJ-k: Megéri az átlagot választani? (150–250 ezer Ft)

 


Az „átlagos” árkategóriájú DJ -k általában valamivel több tapasztalattal, képzettséggel és jobb véleményekkel rendelkeznek. Az ilyen DJ-k általában komolyan veszik a munkájukat, mivel sokan teljes munkaidőben vagy majdnem teljes munkaidőben dolgoznak ezen a területen. Megjelennek, zenélnek és standard DJ szolgáltatásokat kínálnak.

Mit nyújtanak az „Átlagos” DJ-k?

Megbízhatóság: Általában megbízhatóbbak és következetesebbek az alkalmi vagy kevésbé tapasztalt DJ-knél.
Széleskörű tapasztalat: Képesek zenélni és bejelentéseket tenni; sokféle eseményen dolgoznak, az esküvőktől kezdve egészen a szórakozóhelyekig.
Egyszemélyes vállalkozások: Sokan egyedül vállalkoznak, ami különböző előnyökkel és kihívásokkal jár.

Mi az átlag?
Esküvői DJ átlag ára 2021-ben: 190.000 Ft
Esküvői DJ átlag ára 2022-ben: 220.000 Ft
Esküvői DJ átlag ára 2023-ban: 250.000 Ft
A számokon nincs túl sok gondolkodni való. Évente kb. 10%-os áremelkedést láthatunk, ami összefügg az éves inflációval.

Mik a potenciális kihívások?
Mivel sok „Átlagos” DJ egyszemélyes vállalkozás, egyetlen ember felelős mindenért: ügyfélszolgálat, zenei tervezés, és az eseményeken való fellépés. Ez gyakran lassú válaszidőt és korlátozott ügyfélkommunikációt eredményezhet. Továbbá, ha a DJ bármilyen okból kifolyólag nem tud megjelenni, nagy kockázata van annak, hogy nem lesz DJ az esküvőn.

Példa: Ilyen DJ-t választani olyan, mint a McDonald’s-ban étkezni; átlagos és standard kínálat, némi testre szabási lehetőséggel. Bár mindig ugyanolyan és megfelelő minőséget kaphatunk, ne várjunk gourme élményt.

Következtetés: Míg az „Átlagos” DJ-k jobb élményt kínálhatnak, mint az olcsóbb kategóriás társaik, nem garantálják a tökéletes élményt. Ha ebben az árkategóriában keresel, fontos alaposan tájékozódni: olvass véleményeket, nézz videókat és csak akkor kötelezd el magad, ha biztos vagy a döntésedben.

3. Profi Esküvői DJ – az Esküvők specialistája (250–350 ezer Ft)


Bevalljuk, talán kicsit elfogultak vagyunk, mivel a csapatunk pont ebbe a kategóriába esik, de jó okai vannak annak, hogy miért is kerül többe ez a kategória.

A szakértő esküvői DJ-k rendkívül sok tapasztalattal és erős referenciákkal bírnak. Számos, akár több száz vagy több ezer esküvőn vannak már túl és évek óta lelkesen dolgoznak a szakmában. Rendszeresen részt vesznek képzéseken, fejlesztik tudásukat a zenei kutatás, keverés, produceri munka, mikrofonos konferálások, világítás és hangtechnika területén.

Csak a legkiválóbb eszközöket vásárolják meg és vezető iparági eseményeken vesznek részt, hogy naprakészek maraDJanak az esküvőkkel és a DJ világával kapcsolatos legújabb trendekről. Röviden, az esküvők az ő szenvedélyük. Ez nem azt jelenti, hogy nem vesznek részt néha-néha születésnapi bulikban vagy céges rendezvényeken, de a munkájuk 95%-a kifejezetten esküvőkre fókuszál. A profi esküvői DJ-k magasabb díjat kérnek, mert prémium szolgáltatást nyújtanak. Ezek már professzionális DJ tarifák.

Rendezvény DJ Esküvő DJ Hol keress

Mit lehet elvárni egy esküvői DJ szakértőtől?

– Esküvői szakma által elismeréssel kitüntetett Modern DJ Szolgáltatás
Alapos konzultáció és segítségnyújtás a zenei programmal kapcsolatban
– Professzionális Hang- és Látványos fénytechnika, hangulatos dekorvilágítás

– Gyors válaszadás (24 órán belül) – Kivételes ügyfélszolgálat
Egyedi show-műsor, kiváló motivációs & mikrofonos készségek
– Speciális, bulifokozó effektek és bővíthetőség lehetősége (amikről talán még nem is hallottál)

– Kreatív ötletek, egyedi és személyre szabott megoldások
+ 1 fő dedikált technikus / asszisztencia az esküvő napjára
Professzionális, ipari színvonalú eszközök, és tartalék eszközök készenlétben
– Helyettesítő DJ, ha bármilyen váratlan helyzet adódna

Biztonsági mentési terv minden eshetőségre – egy profi mindig felkészül a váratlanra, így ha bármi is történik, azt szinte senki sem veszi észre. Ezek a DJ-k tisztában vannak azzal, hogy a feladatuk többről szól, mint csak zenét játszani. Az a céljuk, hogy minden simán menjen az esküvőn és annak előkészítése során. Rengeteg, leinformálható ötcsillagos értékeléssel rendelkeznek.
Röviden azt mondhatnánk, hogy az élmény hasonló egy ötcsillagos étteremben való étkezéshez. Minden lépésnél a legmagasabb szintű szakértelmet, professzionalizmust és figyelmet kapjuk; nem véletlen, hogy jó hírnevük van. Az ilyen kategóriába eső vállalkozások gyakran nagyobb, stabilabb DJ-szolgáltatók, nagyobb csapattal és jól kidolgozott drága rendszerekkel, hogy minőségi élményt biztosítsanak az egész tervezési folyamatban illetve az esküvő napján.

Következtetés: Az esküvői szakértő DJ-k a legjobb választás, ha biztosra szeretnél menni. Így minden meglesz a DJ-ben, amire szükség lehet (és még azokra is, amikre talán még nem is gondolsz). Időt szánnak rá, hogy konzultáljanak veled, hogy megismerjék az esküvődet, elképzeléseidet és stílusodat. Betartják ígéreteiket. Ez nem azt jelenti, hogy minden magas árat kérő DJ esküvői szakértő, de az elv, hogy „azt kapod, amit fizetsz”, mindenképpen alkalmazható az esküvőspecialista DJ-k esetében.

4. A legdrágább (350–700 ezer Ft)


Végül azok az esküvői DJ-k, akik az esküvőkért 350 ezer és 700 ezer Forint közötti összeget kérnek. Szerintünk ezt az összeget csak bizonyos helyzetekben érdemes kifizetni. (Ugyanúgy érdemes az ár-érték arányt szem előtt tartani az esküvői DJ szolgáltatásoknál is.) Ha már láttad valahol ezt a DJ-t dolgozni és lenyűgözött, akkor valóban megfontolandó ezért az árért lefoglalni. De miért is kérnek ennyit? Sokszor azért, mert főként külföldi megrendelőkkel dolgoznak. (Nekik mindegy, hogy végül magyar vagy külföldi megrendelés lesz.) A zenei palettájuk ugyanaz, mint a többi DJ-é, de tuDJák, hogy a külföldiek megengedhetik maguknak ezt a felárat. Ráadásul gyakran esküvőszervezőkön keresztül kerülnek bemutatásra, így az ár egy jelentős része az esküvőszervező által levont jutalékos rendszerre, valamint a marketingköltségekre megy el. Te biztosan kész vagy ezt megfizetni?

Ha egy eseményen már láttad a kiszemelt DJ munkáját és lenyűgözte, akkor valóban érdemes lehet ezért az összegért megvenni a szolgáltatásait. Azonban gyakran halljuk vissza megrendelőinktől, hogy „mivel többet fizettem, gondoltam, ő a legjobb”, de a valóság nem ezt tükrözte.

Az eredmény gyakran az, hogy az ügyfelek túl sokat fizetnek, és az adott DJ nem hozza azt a minőséget, amit várnánk tőle. A másik oldalról nézve vannak olyan DJ-k, akik annyira népszerűek és foglaltak, hogy kínálatuk nem tud lépést tartani a kereslettel, ezért magasabb díjakat tudnak kérni. Vajon ez a DJ kategória jobb, mint az „átlagos DJ” vagy a „profi esküvői DJ”, akik kevesebbet kérnek? Lehet, de a legtöbb esetben valószínűleg nem.

A Rendezvény DJ keretein belül vannak olyan tapasztalt DJ-k, akik már évek óta velünk dolgoznak és hírnevet szereztek nálunk. Ezek a DJ-k korábban kevesebbet kértek a szolgáltatásaikért, de mivel mindig kiváló munkát végeztek, ezért örömmel fizettünk nekik mi is többet. Viszont foglalkoztunk olyan DJ-kkel is, akik az 350 ezres összeget kértek az 1 millió helyett és mégis nagyszerű eredményeket hoztak! Tapasztalataink szerint az ár bizonyos pontig számít, de egy adott összeg felett a DJ-ért fizetett plusz összeg nem feltétlenül jelent többet a minőségben.

5. Sztár DJ / Sztárfellépő (700 ezer  – 1 millió Ft)


A sztár DJ-k, akik professzionális módon és teljes munkaidőben dolgoznak, valódi okból kifolyólag kérnek el ilyen magas összegeket szolgáltatásaikért.
Ezek a DJ-k kiemelkedő tehetséggel és tapasztalattal rendelkeznek egy-egy specifikus zenei műfajban. Csak akkor érdemes őket választani, ha például egy sztár Techno DJ-t szeretnénk, és biztosak vagyunk abban, hogy a násznép jelentős része, mondjuk 80%-ban, imádja a techno zenei irányzatot. Kiemelten fontos ez akkor, ha az esküvőn nincsenek idősebb korosztályú vendégek, akik esetleg nem ezen a zenei műfajon nőttek fel.

Ezen DJ-k elhivatottsága páratlan és valódi odaadást tükröz! Minőségi referencia anyagai megnyugtatóak és mesterei a mikrofonon való kommunikálásnak is. Ezenfelül mindig rendelkeznek a megfelelő engedélyekkel és olyan típusú biztosítással, amelyet a legtöbb rendezvényhelyszín kötelezővé tesz.

Management: Kevésbé elérhetőek közvetlenül. Egyeztetni gyakran csak a menedzserükön keresztül lehet.
Korlátozott időtartam: A fellépésük időtartama korlátozott, általában 1-2 óra közötti időtartamban mozog, így ha egy hosszabb eseményre keresünk DJ-t, érdemes lehet melléjük másikat is választani a korábban felsorolt DJ-k közül.

Fontos tudni: Sztár DJ / Sztárfellépő esetében nagy valószínűséggel neked kell biztosítani a hang- és fénytechnikai eszközöket. Amennyiben már komoly összeget költöttél egy sztár DJ-re, akkor elengedhetetlen, hogy a zenét ne egy egyszerű házimozi erősítőn, hanem profi hangtechnikai felszerelésen és látványos fényjátékon keresztül hallgasd. Ez gyakran dupla költséget is jelenthet. + A technikai átállásra nem szabad sok időt vesztegetni, így a mellé választott DJ-nek ideálisan már rendelkezésre kell állnia ezekkel az eszközökkel, hogy zökkenőmentes legyen az átállás / váltás a sztár DJ és az esküvői DJ között.

„A TE zenéd a TE utad”


Hiszünk abban, hogy az párok esküvőjük napján a zenén keresztül a párok egyedisége, személyisége kell, hogy tükrözőDJön. Ezért az a feladatunk, hogy kérdezzünk, figyeljünk, tanuljunk rólatok. És ha úgy érezzük, hogy csapatunk illik hozzátok, akkor szívesen megosztjuk veletek további gondolatainkat is. TuDjuk, hogy nem könnyű megtalálni és kiválasztani azt az esküvői DJ-t, aki tökéletesen illeszkedik a nagy nap képébe, de reméljük, hogy ezzel az útmutatóval segítettünk a kutakodásban / döntésben. Illetve bármilyen kérdéssel forduljatok hozzánk, vagy kérjetek tőlünk további információkat. Minket kb 1, 1,5 évvel az esküvő napja előtt szoktak lefoglalni, de ha érdekelnek csomagjaink és áraink akkor nyugodtan kérj egy mindentől kötelezettségmentes személyre szabott árajánlatot tőlünk!

Ha csak az ár a kérdés, akkor őszintén megmonDJuk, hogy „Azok a párok, akikkel együtt dolgoztunk 2024-ben, általában 250-500 ezer forintot fordítanak az esküvői szórakoztatásra és mindent személyre szabunk.”

Ha csupán a legalacsonyabb ár az, ami vonz, akkor nem biztos, hogy mi vagyunk a legjobb választás. De ha érdekel, mit kínálunk az árunkért cserébe akkor szívesen egyeztetünk veletek! Minden alkalommal szeretnénk jobban megismerni a személyiségeteket és az esküvőtökkel kapcsolatos elképzeléseiteket, így minden esetben egy személyes konzultáció is történik. Így nem csak egy tucat esküvőt csinálunk, hanem egy olyat, amiről hosszú évekig fognak mesélni a vendégeitek. Ezekről itt olvashattok hiteles véleményeket.

Rendezvény DJ Esküvő DJ Hol keress

Hány forintba kerül a tökéletes esküvői zene?


A tökéletes esküvői hangulat megteremtésének költségei tőled függenek A cikket olvasva tisztább képet kapsz és óvakoDJ az ‘”olcsó húsnak híg a leve” idézet jó messzire kerüljön el téged.  Eközben sose feleDJed el azt, hogy az esküvői DJ ára azonnal változhat, ha további szolgáltatásokat igényelsz, mint például a szertartás hangosítás, fénytechnika vagy selfie gép. Ne válassz kezdő, szárnyát próbálható DJ-t és olyat se, akitől valaki azt mondta, hogy… GyőzőDJ meg mindig magad arról, „ami” és mielőtt döntenél, gyűjts be több ajánlatot, és hasonlítsd össze a kínált szolgáltatásokat és árakat. Ha értesz hozzá, akkor technikai felszerlés ügyileg ugyan könnyen „almát az almával” hasonlíthatsz össsze egy egyszerű (pl.: árukereső) segítségével és így a legjobb ajánlatot választhatod, viszont ebben az esetben azonnal „matematikailag” számszerűsíted az adott szolgáltatót, így önmagát a személyiséget fogod kiölni a dologból. Márpedig ez mégiscsak egy privát, családi esemény, ahová nem minkegy kit / kiket hívsz meg. Ezért k
iemelten fontos, hogy interjúzz a lehetséges DJ-kkel és tervezz előre a DJ költségekkel az esküvőre.

TuDJuk, hogy nagyon fontos, hogy betartsd az esküvői költségvetést. Végül is senki sem szeretne adósságba kezdeni a házasságát? Bár csábító lehet a megtakarítás mindenhol, ahol csak lehet, érdemes megjegyezni, hogy a legalacsonyabb ár nem mindig jelenti a legjobb ár-érték arányt. Egy „átlagon felüli” esküvőt érdemelsz! Az átlagos esküvői DJ ára gyakran tükrözi a kínált minőséget. De vajon tényleg egy „átlagos” DJ-t szeretnél? Egy professzionális DJ olyan többletértéket nyújtanak, amit a kezdők és hobbisták nem tudnak. Márpedig az esküvő egy átlagon felüli esemény lesz…

Gondolom a cikk végére ráéreztél most már, hogy nem elég csak azt kérdezni: „Mennyibe kerül egy esküvői DJ?”, mert úgy csak a teljes kép negyedét látod. Fontos megvizsgálni, milyen értéket (is) nyújt a kiszemelt DJ számodra.

Mi a Rendezény DJ csak olyan DJ-kkel dolgozunk, akik nem csak rendkívül tehetségesek, de közben szórakoztatóak, profik és olyan emlékezetes pillanatokat hoznak létre, melyek az esküvődet hosszú időre felejthetetlenné teszik.

Nagyon sok szolgáltató vagy beépíti a csomag áraiba, vagy veszteséggel kalkulálja az útiköltséget. DJ-knél pl. 80 Ft-os átlagos km díj jött ki, ami az üzemanyagot is éppen csak fedezi… Legtöbbjük teherautóval közlekedik, aminek a fogyasztása jóval magasabb, de ha csupán 10 liter / 100 km-el számolunk és nem prémium üzemanyagot tankol hanem a normál áras 700Ft-osat, akkor is 70Ft/km csak az üzemanyag, amit eléget. Nem számolt biztosítással, szervizzel, útdíjakkal, gépkocsi amortizációval és természetesen ingyen vezeti az autót. Statisztikák során az egyetlen ahol reális ár szerepelt az átlagszámítás után, azok az esküvőszervezők. Talán ők azok, akik valóban ki is számolták, mennyibe kerül az a szolgáltatás amit nyújtanak, náluk ez az összeg 100 Ft. Kb 5-6 éve kiszámoltam tételesen, hogy nekem önköltségi áron mennyibe kerül 1 km megtétele, akkor 150 Ft / km jött ki. Akkor még 480 Ft alatt volt az üzemanyag ára és a gépjárművek is jelentősen olcsóbbak voltak.

Végső gondolatok


Amikor a költségvetés kialakításánál vagyunk, könnyű lehet azt gondolni, hogy a legolcsóbb megoldás a legjobb. Végül is ki nem akar pénzt spórolni, igaz? Azonban az olcsóság néha kockázatokkal jár és ez egy esküvői szórakoztatásnál is igaz. Lásd az alábbi videón:


Nehogy úgy járj, mint ők! Éppen ezért fontos, hogy egy bizonyos pontig hajlandó legyünk többet költeni egy zenészre / DJ-re. Ha egy DJ árajánlata 150.000 Forint alatt van, lehet, hogy ez a figyelmeztető jelzés, hogy nem rendelkezik megfelelő tapasztalattal vagy nem elég megbízható. Ugyanakkor, ha egy DJ 500.000 Forintot vagy annál többet kér, akkor esetleg túlfizetünk valakiért, aki már nem érzi ugyanazt a szenvedélyt a munkájához.

A puszta költség nem lehet az egyetlen faktor a DJ kiválasztásában. Érdemes időt szentelni annak, hogy beszélgessünk a lehetséges DJ-vel vagy a DJ-szolgáltató céggel. Meg kell ismerni a stílusukat, hozzáállásukat a zenéhez, ajánlataikat, és ne feleDJük el leellenőrizni az online véleményeket.

Kesztölc Anita - menyasszony

A zenéknek kiemelt szerepe van egy esküvőn. A vendégek emlékezetében ezek az elemek gyakran azok, amelyek leginkább megmaradnak. Nem csak a tökéletes ruha, a finom étel vagy a gyönyörű dekorációk számítanak, hanem az, hogy mennyire élvezetes volt a buli. Egy esküvőnek minden egyes vendég számára szórakoztatónak kell lennie – a legjobb barátoktól a nagyszülőkig – és nem kellene aggóDJ semmi miatt, hiszen egy jó esküvői DJ már mindent jó előre megtervezett. Megérdemled, hogy esküvőd pontosan úgy alakuljon, ahogy azt elképzelted. A zenének és a szórakoztatásnak tükröznie kell egyéniségedet és szerelmi történeted. Egy jó DJ-vel soha nem kell kompromisszumot kötni.

Végszó: Egy jó esküvői DJ kiválasztása nagyon fontos, hiszen a zene határozza meg az egész hangulatot. Válassz olyan DJ-t, aki valóban hozzá tuDJa adni a nagy napodhoz azt a különleges és emlékezetes atmoszférát, amit elvársz, és nem kell majd attól tartanod, hogy egy nyűgös, barátságtalan DJ miatt rosszul sikerül az este. Általában elmondható, hogy egy Professzionális DJ a teljes esküvői költségvetés 10-15%-át teszi ki. Kerüld el az unalmas, depressziós alter zenéket vagy azokat, amiket utálsz; ez a te napod! Még ha egy kicsit többe is kerül egy profi DJ, aki Hang- és Fénytechnikusként is képes emelni az est színvonalát – hidd el – megéri az árát. NE bízd a véletlenre a zenét! Kérj tőlünk ingyenes árajánlatot, és biztosítsd be, hogy az esküvőd hangulata tökéletes lesz!

Valami extrát szeretnél? Klikk ide -> 
Kérj árajánlatot tőlük még ma és ne maraDJ le a felejthetetlen felhőtánc élményéről!

Ajánlott cikkek

MaraDJ csendben - hangerő korlátozás van
Szikraszökőkút
Menyecsketánc esküvőre Anita a Rozmaring Kertvendéglőben

Az oldal cookie-t használ Részletek

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogaDJa a sütik használatát.

Bezárás