25 kérdés, amit fel kell tenned az esküvő dj-nek / zenekarnak

Ne fogaDJ fel zenészt anélkül, hogy feltennéd neki a következő kérdéseket.

Legyünk őszinték: A zene megteremti, vagy megbonthatja a hangulatot, ami azt jelenti, hogy a zenekar vagy a DJ az esküvő egyik legfontosabb tényezője. Gondolom, semmiképpen sem szeretnél szerződtetni valakit anélkül, hogy előbb alaposan megvizsgálnád. Tedd fel az alábbi kérdéseket, amikor találkozol bármelyik potenciális zenésszel, hogy megtaláld a megfelelőt.

1. Hogyan jellemeznéd a stílusod?


Bele kell gondolnod, hogy a stílusa összeegyeztethető-e azzal a hangulattal, amire te is gondoltál. Ha elegáns összejövetelt szeretnél sok beszélgetéssel a rég nem látott rokonokkal, akkor az a zenekar, amely önmagát „egész estés rock and roll” néven jellemzi, zeneileg nem lesz számodra megfelelő. 

2. Megnézhetünk élőben valahol?


Ha élőben látod őket, akkor legjobb képet kapod arról, hogy valójában milyen szórakoztatást nyújtanak. Így könnyedén bele tudod képzelni magad és egyből kiderül, Te hogyan is éreznéd magad.

3. Ismeri az esküvő helyszínt és annak akusztikai, erősítési és technikai követelményeit? Ha nem, akkor megnézi előtte?


Előfordulhat, hogy zenészeknek hosszabbítóra, biztonsági generátorra vagy más kellékekre van szüksége. Ezt előzetesen fontos tudni, hogy ne az esküvő napján derüljenek ki, amikor már valószínűleg nem fogsz tudni ebben segíteni. Ha nem akarják megnézni a helyszínt, akkor jobb, ha tovább keresel.

4. Le tuDJa játszani a számunkra fontos dalokat (például egy kedvenc számot, amire megismerkedtetek vagy egy nagyon kedvelt popslágert)?


A zenekarnak vagy a DJ-nek képesnek kell lennie arra, hogy bármilyen zenét játszhasson, megtanuljon vagy letölthessen. Ha egy zenekar azt monDJa, hogy „igen”, de meg kell tanulniuk, kérdezzétek meg, hogy fizetnetek kell-e külön ezért.


5. Hány zenész van a zenekarban és kik lesznek elérhetőek a kiválasztott napon?


Ha egy DJ-vel egyeztetsz, akkor biztosan szeretné tudni, hogy ő lesz-e ott az esküvőn vagy „lepasszol” valaki másnak. Ha ez egy zenekarral tárgyalsz, akkor ki/kik lesznek pontosan ott a napon. Közülük kik az énekesek? Valóban azok, akiket a videón, élőben láttatok? Van lehetőség arra, hogy hány zenészt / hangszert lehet felvenni?
Megjegyzés: Az ismertebb zenekaroknak csak egy része szokott benne lenni az ajánlatban, érdemes elolvasni az apró betűs részeket a szigorú költségvetés betartása érdekében.

6. Kell-e bármilyen hangszert vagy felszerelést bérelni?


Derítsd ki, hogy pontosan milyen felszerelést hoznak magukkal és van-e olyan, amit neked kell kölcsönöznöd/bérelned. Nem mindegy, hogy a DJ pultot vagy ne aDJisten a zongorát neked kell-e biztosítanod 🙂 Sztárfellépők esetében ne lepőDJ meg, ha az alap csomagban a hangfalak és a színpad kiépítése is a te feladatod lesz. Nézz utána/kérdezz rá, hogy kell-e elrejteni a berendezéseket, ha azok különösen csúnyák (például paravánnal vagy drapériákkal). Fontos, ha azt szeretnéd, hogy az esküvőd gyönyörű esemény legyen, ne úgy nézzen ki, mint egy elektronikai szaküzlet.


7. Tervez-e világítást vagy bármilyen más speciális effektet használni?


A zenén kívül néhány profi és különleges megvilágítást hozhat magával. Például egy ködgép (hézer), míg mások ragaszkodnak a csak zenéhez. Ha látványos speciális effektusokkal színesíted az esküvődet, akkor ezek alap felszerelések is lehetnek, de 50 fő felett szükséges professzionális eszközök már általában plusz összegbe kerülnek. Ezért érdemes erre rákérdezni és az összes árat a szerződésbe írásba foglalni.

8. Ki fogja elvégezni a felépítést és a beállításokat?


Az esküvő napján valakinek fel kell állítania a hangrendszert. Ezt általában a zenész(eket) szállító cég, DJ esetén a DJ vagy sofőrje végzi. El kell kérni a személy nevét, amit le kell adni a helyszín koordinátorának illetve és meg kell határozni mindenkinek megfelelő idősávot.

9. Hogyan garantálja az összes vendég kényelmes hangszintjét?


Akusztikai tervet kell készíteni a szükséges hangerővel, de gondolni kell a hangra érzékeny vendégekre is. Gondolj bele: Amit 14 éves unokatestvéred tökéletes hagyományosnak tart, az eltér attól, amit 89 éves nagymamád hajlandó elviselni. Ha megindul a buli, akkor biztosan nem szeretnéd, hogy azok, akik nem vesznek részt, úgy kiabáljanak, mint egy zsúfolt bárban.

10. Milyen ruhát visel a fellépés közben?


Egy zenekarnak vagy esküvői DJ-nek általában több repertoárja van, amelyek közül lehet választani. Pl.: Öltöny vagy egyszínű-összehangolt ruhák, például fehér ing és sötét nadrág.


11. Mennyi időt / hány órát tartalmaz a csomag?


Légy óvatos, mert sok zenekarnak vagy esküvő DJ-nek nagyon kevés órát tartalmaz a szerződése. Fontos ezt előre tudni szervezés a szempontjából. Valamint, hogy mennyi szünetre lesz szükségük (és meddig lesznek jelen). Van-e ezekre a szünetekre vonatkozó „B” terv (például előre megbeszélt automata playlistek, mixek). Tipp: Zenekar esetén építsd be ezeket a szüneteket a forgatókönyvbe, és ezalatt szolgáltasd fel az ételt zenészeidnek, ha nem akarod, hogy energiájuk hamar lemerüljön.

12. Hogyan kezeled a dalkéréseket?


Mi biztosít afelől, hogy vendégeid kedvenc zenéi szóljanak? Bármilyen zenét be tud/ le tud játszani? Ha szeretnéd, hogy a zenészek real-time-ban ad-hoc is fel legyen készülve, akkor tisztázd vele ezeket. Előfordulhat, hogy egy profi zenész is bizonyos esetekben szívesebben fogaDJa a számkéréseket.

13. Vállal ceremóniamesteri posztot?


Nem ajánlott! Max nagyobb létszámú zenekar esetén, de akkor is csak abban az esetben, ha gyakorlott ceremóniamester az illető és nem a zenekar aktív tagja. Ez egy külön szakma, ami egy teljes embert kíván. ÓvakoDJ, hogy ne menjen a zene rovására. Semmiképpen ne monDJ le róla, az könnyedén káoszhoz vezethet. (Még az is jobb, ha a legjobb barátot, rokont nevezzük ki) Sokszor hallani, hogy a zenész vagy az esküvő dj bevállalja a műsorvezető szerepet, de nem tuDJa tartani az egyensúlyt. Túl sok lesz a beszédből, nem a zenére koncentrál. Ha van már ceremóniamestered és a zenész önmegvalósításba kezd az is érdekes szituációkat szül. „Két dudás nem fér meg egy csárdában.” Tedd fel magadnak a kérdést: Zenészként vagy Ceremóniamesterként legyen ott az illető? Ha a kettő együtt, akkor valamelyik szerepkörnek sajnos a rovására fog menni. Bízd ezt inkább profira!

14. Mennyi esküvőn zenélsz egy évben?


Próbáld felmérni, hogy mennyire tapasztaltak – nemcsak azt érdemes tudni, hogy hány éve foglalkozik esküvőkkel, hanem azt is, hogy milyen gyakran vannak felkéréseik. Mindkettő fontos annak megértéséhez, hogy mennyire tuDJák uralni a táncteret. Hiába van valaki 20 éve a szakmában, ha az utóbbi évben csak pár esküvőn volt jelen, akkor valószínűleg felkészületlen a mai modern kor zenéiből, trash-ekből, ami a felgyorsult, pörgős világunknak köszönhetően heti szinten megújul. Kérd meg, hogy mutasson referenciákat, kérj esküvős párok által írt véleményeket. Az online vélemények is tökéletesen le tuDJák írni a buli hangulatát. Tisztább képet kaphatsz róla, hogy valójában olyanok-e mint, amilyennek monDJák magukat vagy ami passzol az elképzelésedhez.

15. Van másik esküvőd a miénk után?


Ha a zenészed nagyon benne van a „businessben” akkor nagy valószínű, hogy IGEN lesz a válasz. Így érdemes rákérdezni, hogy mi a maximális időpont, amíg tud maradni nálatok és ez milyen feláron/túlóradíj-en történik.

16. Mi a forgatókönyv hirtelen történő betegség esetén?


Ha a zenekar csapatnak egyik kulcsfontosságú tagja / dj az esküvőd reggelén influenzás lesz, megbízható helyettest kell kapnod (Vajon találkoztál vele is?)

17. Van biztosításod?


A Modern Esküvő DJ-k hatalmas összegeket invesztálnak a felszerelésekbe. Van úgy, hogy 10 milliós felszereléseket építenek fel. Biztosnak kell lenned abban, hogy a felszerelés be van-e biztosítva baleset/károkozás esetén. Egy igazi profi felajánlja, hogy megmutatja az érvényes igazolását, hogy neked később, esetlegesen az ittas vendég károkozása miatt neked ne legyen problémád ebből.


18. Mi az eljárás akkor, ha a berendezés meghibásodik?


A legtöbb DJ és zenekar váratlan eseményre is felkészül – például dupla erősítővel, hangfallal, keverőpulttal érkeznek. A biztonság kedvéért kérdezzünk rá, hogy van-e biztonsági tervük. Ha a „B” terv felszerelése nincs az együttes kisteherautójában vagy DJ kocsijában, akkor az esküvődön nagy csönd lesz – és ez nem jó.

19. Mi a lemondási szabályzat?


Ha megváltoztatod a dátumot, vagy meggondolod magad az milyen következménnyel jár?

20. Hogyan kezel egy félénkebb közönséget? Mivel éri el, hogy ők is táncra perdüljenek?


A jó zenekar / esküvő dj szóban arra ösztönzi a vendégeket, hogy a táncpartérre lépjenek. Vagy csak olyan zenéket játszanak, ami nekik tetszik? Ez nem biztos, hogy összeegyeztethető lesz a változatos korosztály részére. Válassz olyan valakit, aki olyan kommunikációt használ, ami neked is szimpatikus. Például, ha minimális konferálást szeretnél egy DJ-től vagy zenekartól, akkor az nem fog jól kijönni, ha akkor derül ki, hogy a mikrofont használja a hangulat fokozására.

21. Van valamilyen specialitásod?


Ez jó kérdés egy zenekar számára. Képzeld el azt, amikor egy igazán fantasztikus rockzenekart jazz-es zenékkel kérnek fel. Akár a vacsora alá is…. nem fog jól menni. DJ-k esetében viszont rengeteg extra szolgáltatást találhatsz: Professzionális Hangtechnika, Látványos Fénytechnika, Szárazjég a nyitótánchoz, Beltéri Szikragép, Lézer-Hézer páros, Animált logo-kivetítés stb… Mindez akár zenével együtt irányítható. Lenyűgöző és páratlan élmény.


22. Élő vagy stúdióban készült a weboldalon található felvétel? Számítógéppel javított a hang?


Esküvői zenekar: Meg kell bizonyosodni róla, hogy ugyanazt kapod-e amit hallottál. (automatikus hangolással bárki lehet Adele „auto tune” ) Kérd meg hogy külDJenek neked néhány élő, érintetlen felvételt.
DJ-k esetében: A feltöltött mixek nagyrészt zeneszerkesztő program által összerakott számítógépes munka. Más otthon, nyugodt körülmények közt órákon keresztül összerakni egy steril 1 órás mixet, mint élőben, valódi közönségnek zenélni real-time-ban 8-10 órát.

23. Élő vagy playback?


Rengeteg zenekar egészíti ki előadásait előre felvett számokkal, show műsorokkal. Ezzel nincs semmi baj, ha nem az egész előadás ennek jegyében telik el. De az is lehet, hogy inkább olyat szeretnél, aki valóban mindent élőben ad elő.

24. Van egy zenei listád, amihez ragaszkodsz? Lehet számot kérni vagy arcról leolvasod ki-mit szeretne?


Valószínűleg Te (és vendégeid) inkább az utóbbi kérdésre vársz egy nagy IGEN-t. Barátaid és családtagjaid imáDJák majd, hogy lehetőségük lesz dalokat kérni. Semmi sem hasonlít arra, amikor egy jó DJ vagy zenekar tovább táplálja az energiát a megvadult násznépnek.

25. Meg tudnád adni előre a fő lejátszási listádat?


Minden jó zenésznek változatos és nagy dallistájának kell legyen. Kérd meg a szerinte toplistás számok áttekintését és jelöld meg a te és a vendégeid kedvenceit rajta. Ezzel tudsz segíteni a BEST OF lejátszási listájának elkészítésében.

NE válassz esküvő DJ-t ingyenes olvasmányom átnézése nélkül: Hogyan válassz DJ-t
Ne sajnáljuk az időt és energiát arra, hogy megtaláljuk a számunkra legkiválóbb lemezlovast, hiszen az éjszaka hangulata az Ő kezében lesz, a keverő & a lejátszók formájában, például. ?
Modern ESKÜVŐ DJ | Magas színvonalú esküvői DJ szolgáltatás  – keress fel, kérj egyedi ajánlatot és már jelentkezem is személyre szabott ajánlatommal! NE bízd a véletlenre! ?

Esküvő DJ Ajánlatkérés

Profi Esküvői Fotózás / Esküvői Videófelvétel készítés

Ha szeretnétek egy profi fotóst, aki mindezt az alábbi képekhez hasonló módon megörökíti nektek, akkor nyugodt szívvel keressétek fel Dórit: www.dfproduction.hu Esküvő DJ-vel együtt való rendelés esetén jelentős kedvezményt tudunk adni.

Ajánlott cikkek

Mennyibe kerül egy esküvő DJ 2024-ben?
MaraDJ csendben - hangerő korlátozás van
Szikraszökőkút

Az oldal cookie-t használ Részletek

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogaDJa a sütik használatát.

Bezárás